Nemate artikala u svojoj košarici.

 

Razlika između dječjih hodalica na kotačima i stacionarnih activity centara

Na prvi pogled je lako zamijeniti stacionarni activity centar s dječjom hodalicom. Izgledaju prilično slično, što objašnjava zašto mnogi ljudi pogrešno misle da su ista stvar. Najveća razlika je što dječje hodalice imaju kotače i djeca se pomoću njih mogu kretati. Activity centri su nepomični, tj. stacionarni. Ova naizgled sitna razlika zapravo je razlog zašto su dječje hodalice za na kotačima opasne, za razliku od nepomičnih activity centara.

Ovaj članak će vam podrobnije dočarati razlike kako bi vam asistirao u odabiru odgovarajućeg stacionarnog activity centra. Na kraju ćemo vam preporučiti i proizvod u koji čvrsto vjerujemo i za kojeg mislimo da će vaš mališan obožavati!

Pa započnimo!

Dječje hodalice vs stacionarni activity centri

Usporedba ovih dvaju proizvoda i njihove sličnosti počinju i završavaju nominalnom vrijednošću. Način na koji funkcioniraju i kako će vaše dijete komunicirati s njima će se potpuno razlikovati. Unatoč tome, oni izgledaju vrlo slično, zbog čega je potrebno izdvojiti njihove razlike.

Dječje hodalice

Dječje hodalice s kotačima dizajnirane su da djeci omoguće mobilnost kada uče hodati. Prema američkom pedijatrijskom udruženju, daleko su od sigurnih.

Prije svega, mnoga istraživanja pokazala su da korištenje ovih pomagala za hodanje može biti kontraproduktivno. Umjesto da pomognu procesu učenja kod hodanja, mogu eliminirati želju za hodanjem. Nekoliko provedenih istraživanja pokazalo je da iako ovo kretanje nogama djetetu predstavlja dobru zabavu u kojoj može satima uživati, često će ta zabava donijeti više štete nego koristi. To čak može odgoditi razvoj hodanja vašeg djeteta jer dječje hodalice omogućuju kretanje prije nego što je dijete spremno, noge im vise, što dodatno opterećuje bokove i kralježnicu. Dječje noge u hodalici obično su postavljene u obliku luka, što može, nakon što nauče hodati utjecati na način hodanja.

No to nije sve. Djeca koja koriste dječje hodalice također su sklona spoticanju i prevrtanju, padovima niz stepenice i mogu otkoračati na mjesta na kojima ćete teže doći do njih. Kada uspravno stoje u hodalici, viša su pa mogu doprijeti do stvari koje su im inače nedostupne. To uključuje sve, od ormara do električnih kabela, toplih napitaka i opasnih predmeta na stolovima.

Zbog toga su dječje hodalice s kotačima zabranjene u nekim zemljama. To su nesigurni, potencijalno opasni proizvodi koje nitko ne bi trebao koristiti.

Međutim, ako zaista morate koristiti dječju hodalicu, evo nekoliko savjeta kojih se morate pridržavati:

  • Nikada ne koristite hodalicu duže od 15 minuta
  • Ne koristite hodalicu prije nego što vaše dijete može samostalno sjediti ili nakon što prohoda
  • Kupite hodalicu koja zadovoljava sve sigurnosne standarde
  • Nikad ne ostavljajte dijete u hodalici bez nadzora
  • Blokirajte pristup svim stepenicama
  • Osigurajte da je površina na koju postavljate hodalicu ravna
  • Provjerite područje za igru i osigurajte da opasne stvari ne budu na dohvat ruke ili pomične. To uključuje predmete koji mogu lako pasti, tople napitke, grijalice, električne kablove, zahodske školjke te otvorene plamenove i bazene.
  • Provjerite ima li hodalica mehanizam za zaključavanje/blokiranje kako biste istu zakočili na svom mjestu.

Stacionarni activity centri

Izvrsna alternativa dječjim hodalicama su stacionarni activity centri. Umjesto kotača, imaju rotirajuća sjedala koja također mogu odskakivati. Sjajna su pomagala djeci jer pružaju sigurnu igru dok uče hodati.

Djeca vole skakukati gore-dolje. Zbog toga je 2001. godine američka pedijatrijska udruga preporučila stacionarne activity centre kao sigurniju i zdraviju alternativu dječjim hodalicama.

Jedan od načina na koji hodalice odgađaju hodanje vašeg djeteta jest stvaranje navike da dijete stoji na prstima. Kad dođe vrijeme za hodanje, zaborave normalno stajati. Moraju ponovo naučiti kako se kretati na pravi način.

Stacionarni activity centri rješavaju ovaj problem na jedinstven način. Imaju oslonce podesive po visini koji osiguravaju da se dječje noge sigurno odmaraju na podu. Činjenica da su nepomični također znači da će kukovi djeteta biti stabilni i u zdravom položaju u svakom trenutku.

Stoga su stacionarni activity centri u svakom pogledu bolji od dječjih hodalica. Sjajan su način da vaše dijete uživa vježbati noge, istovremeno ih zadržavajući na jednom mjestu. Većina activity centara sadrže zanimljive igračke koje će očarati vaše znatiželjno dijete, poput igračaka koje puštaju glazbu ili svjetlucaju. To je dodatak sjedalima koja mogu odskakivati i zakretati se za punih 360 stupnjeva kako bi dijete moglo imati potpuni pregled okoline.

Možda je to razlog zbog kojeg se dječji activity centri nazivaju i zabavni centri. Najbolji od njih će također imati i obrazovnu ili razvojnu funkciju: mogu uvesti nove koncepte, poput boja, oblika ili životinja i tako pomagati kognitivnom razvoju i finoj motorici vašeg djeteta.

Ako planirate nabaviti stacionarni activity centar za vaše dijete, potražite onaj koji ima i obrazovnu opciju, koji je višenamjenski i raste s vašim djetetom. Iako su podešavanja visine odlična funkcija, neki centri aktivnosti su ovu opciju postavili korak dalje i pretvaraju se u stolove nakon što dijete postane starije i više mu ne treba activity centar. Ovo je vrsta dugoročne vrijednosti koju želite.

Naša preporuka

Sada kada razumijete razliku između dječjih hodalica i stacionarnih activity centara, možda razmišljate o tome da nabavite kvalitetan activity centar za svoje dijete. Toplo vam preporučujemo Oribel Portaplay activity centar.

Portaplay Activity Centar je stacionarni aktivnosni centar koji se može saviti i transformirati. Opremljen je setom privlačnih igračaka i sjedalom koje se okreće i odskače pružajući mnogo zabave za vaše dijete.

Štoviše, može se magično pretvoriti iz aktivnosnog centra u stol za igru ​​u trenu. Sve što trebate učiniti je zamijeniti sjedalo i igračke s poklopcem koji dolazi uz njega i to je to! Imate aktivnosni stolić! Dostupan je i set dječjih stolica savršene visine za djecu do 5 godina koje nadopunjuju Portaplay centar.

Kao aktivnosni centar, savršen je za djecu od 5 do 12 mjeseci starosti. Stol za igru mogu koristiti ​​djeca do 5 godina. To znači da uz jednu kupnju imate proizvod koji će vaš mališan koristiti više od pola desetljeća svog života. Na taj način centar raste s vašim djetetom.

Portaplay također ima podesive noge pomoću kojih možete povećati ili smanjiti njegovu veličinu. Ove se noge mogu preklopiti i prema unutra kako bi se povećala prenosivost i jednostavna pohrana.

Dakle, ako tražite jedan od najboljih stacionarnih activity centara, on je taj. Bit će vam toliko koristan da će vas totalno oduševiti!

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse