Nemate artikala u svojoj košarici.

 

10 savjeta za uređenje dječje sobe za vaše novorođenče

Uređenje dječje sobe može biti zabavno i korisno iskustvo, ali može djelovati i zahtjevno, pogotovo ako ne znate odakle započeti... Osjećate se zatečeno? Odvojite trenutak za naoružavanje ovim korisnim savjetima za uređenje dječje sobe i začas ćete biti spremni za posjet prodavaonicama!


Odaberite određeni stil ili temu

Iako nije nužno ograničiti se na samo jedan koncept, fokusiranje na određenu ideju pomoći će vam u usmjeravanju pažnje i kreiranju ljepšeg izgleda i ugođaja. Lakše je reći nego učiniti, zar ne? U tome je tajna - pronađite jedan dio koji zaista volite i on neka bude vaš "središnji element". Prilagodite sve ostalo oko sebe, boje, temu, raspoloženje!

Odaberite tekstil prije boje

Ne postoji ništa gore od toga da konačno pronađete savršene zavjese ili dječju posteljinu iz vaših snova da biste na kraju uvidjeli kako se shema boja ne slaže s vašim izborom boje zidova. Definitivno je lakše prvo odabrati tekstil, a zatim kupiti boju koja će pristajati.

Ne morate se ograničavati rodnim stereotipima

Djevojčice ne treba smještati u čarobni svijet princeza, a dječaci ne moraju biti okruženi loptama i plavom bojom. Sve su to samo bebe. Njihovi će interesi biti mlijeko, spavanje i maženje. Boja na zidovima uglavnom je za vaše zadovoljstvo, stoga odaberite ono što volite. Želite li boju lavande za svog dječaka? Sivu za vašu djevojčicu? Učinite to!!

Ukrasite strop

Bebe većinu vremena provode na leđima. Zašto ne pružiti vašem mališanu nešto za razmišljanje? Razmislite o oslikavanju stropa umirujućom bojom ili unaprijeđenju dječje sobe nekim naljepnicama. Dodavanje ventilatora na stropu pridodat će dodatnoj zabavi, korisnosti i ukupnom uređenju prostorije. Isto tako, vaše će se dijete osjećati rashlađeno i ugodno.

Mudro odaberite raspored

Provjerite je li sve što vam je potrebno nadomak stola za prematanje. Ne želite se micati od djeteta kako biste dohvatili nešto čisto zbog.... događaja u peleni i time riskirati da dijete padne ili se otkotrlja na pod. Također, izbjegavajte zakrčeni prostor! Nosit ćete dijete usred noći naprijed i nazad, a pogrešno postavljena stolica (ili igračka, podloga za igru, knjiga itd.) može biti uzrok spoticanja i neugodnog pada kada to najmanje očekujete.

Kreirajte prostor za sanitaciju

Održavajte dječju sobu čistom i bez mikroba imajući sanitarni pribor uvijek spreman za korištenje. Na stol za prematanje postavite antibakterijski gel i papirnate maramice kako biste spriječili onečišćenje površina i svakodnevno antibakterijskim maramicama prebrišite kritične točke. Trebali biste imati i plan za zaprljanu pelenu i jako zaprljanu odjeću.


Ostavite prostora za unaprijeđenje

Pri odabiru namještaja za dječju sobu razmišljajte dugoročno. Mali dječji krevetić/kolijevka trenutno može izgledati simpatično, ali jeste li ostavili dovoljno prostora da ga kasnije zamijenite za krevet koji će odgovarati veličini vašeg mališana? Nemate dovoljno prostora za samostojeći stolić za prematanje i ormarić? Dugoročno ćete imati više koristi od ormarića. Ako razmišljate unaprijed, dobit ćete najbolje od vašeg novca i prostora.

Ne bojte se mraka.

Pobrinite se da u bilo kojem trenutku možete zatamniti prostor u vašoj sobi. To znači će odgovarajuća zavjesa ili roleta na prozoru biti dovoljne za lažiranje mraka kada dođe vrijeme za odmor tijekom dana. To će pomoći bebi da spava duže i ugodnije. Što je još važnije, spriječit će da se soba tijekom dana previše zagrije, pogotovo ljeti.

Budite umjereni kod uređenja krevetića

Iako može djelovati primamljivo ukrasiti dječji krevetić raznolikim jastucima i plišanim igračkama, potreban vam je samo jedan. Pridržavajte se lijepe posteljine s uzorkom i odaberite jednu igračku koja vam se stvarno sviđa u nadi da će se sviđati i vašem mališanu. Plišane igračke DooDoo odličan su izbor jer su super meke i udobne, a unutar njih je skrivena audio jedinica. One odmah osjete plač i sviraju umirujuće zvukove poput zvukova u maminom trbuhu kako bi umirili vaše dijete.

Ne čekajte zadnji trenutak

Pobrinite se da s uređenjem vaše dječje sobe krenete što prije kako biste imali dovoljno vremena za provjetravanje novog namještaja i svježe oslikanih prostora. Ta će prednost također spriječiti stres i osigurati vam dovoljnu energiju za dovršenje posla.

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse