Nemate artikala u svojoj košarici.

 

Zašto trebate poticati samostalnu igru vaše bebe

Kao roditelju vjerojatno vam je teško odoljeti bebi. Ali onoliko koliko biste željeli provesti cijeli dan škakljajući taj mali trbuh i igrajući se zajedno, davanje djetetu „samostalno vrijeme“ s nadzorom zapravo je od velike koristi. U nastavku vam predstavljamo nekoliko argumenata o tome zašto biste trebali poticati neovisnu igru i kako to učiniti.

Promicanje njihovog osjećaja osnaživanja

Danas - da, mogu dobiti tu igračku za sebe. Sutra - da, dovoljno sam uvjeren da se mogu založiti za sebe u životu. Možda se čini drastičnom usporedbom, ali samopouzdanje se ne pojavljuje čarobno preko noći. Treba ga promicati kroz malo aktivnosti u ranoj dobi.

Učenje i razvijanje

Vaša će se beba smatrati to vremenom za igru, ali uz prave aktivnosti, može se postići mnogo učenja i razvoja. Potražite igračke koje pomažu u razvoju motoričkih sposobnosti i potiču logično razmišljanje. Promicanjem autonomije potičete i dijete, maštu, rješavanje problema i kreativnost.

Imate više vremena za sebe

Igrati se sa svojom mališanom, čitati im i zajedno se smijati definitivno je neprocjenjivo. Međutim, potrebno je znati da je i vaša beba zadovoljna boravkom na jednom mjestu dok nekoliko minuta radite nešto drugo. Bez obzira na to provodite li to vrijeme u hrani, vježbi ili uživanju u šalici kave, to biste trebali moći bez brige i osjećaja krivnje. Da biste to učinili, sve što vam je potrebno malo je vježba i nekoliko zabavnih alata.

Ne treba im sve

Sve je zanimljivo kad ste dijete i kada tek počnete promatrati i istraživati svijet oko sebe. Znači, vašem djetetu ne treba puno da bi se zabavljalo. Istraživanja pokazuju kako se djeca igraju duže i s više koncentracije kada imaju manje igračaka. Okruženje koje potiče učenje, poput stacionarnih aktivnosti, može rastućim bebama pružiti obilje zabave i držat će ih usredotočene duže od dvije minute. Kako napreduju, možete potaknuti još otkrivanja igara kroz knjige, blokove, puzzle…

Zabava koja ostaje na jednom mjestu

Bebe u dobi od šest do 12 mjeseci slične su malim znanstvenicima, neprestano istražuju svoje okruženje i testiraju uzrok i posljedicu. Najbolji način za započinjanje promocije samostalne igre rastuće bebe je na sigurnom i jednom mjestu. Portaplay centar aktivnosti će vašem djetetu pružiti gomilu stvari koje treba istražiti - teksture, pokrete, znamenitosti i zvukove. To će potaknuti vašeg mališana da vježba koordinaciju očiju i šake i shvati ju. Ono što je sjajno u Oribelovom Portaplay centru aktivnosti jest da traje dulje pretvaranjem u stol za igru mališana.

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse