Nemate artikala u svojoj košarici.

 

Kako kuhati s djetetom u kući

Dolazak iz bolnice s novorođenčetom jedan je od najuzbudljivijih trenutaka u majčinom životu. Ovo malo biće je sada u središtu pozornosti. Sve, uključujući i svakodnevno kuhanje, mora biti prilagođeno potrebama vašeg djeteta. Priprema cijelog obroka može biti dugotrajna, a ponekad čak i nemoguća misija.

 

Sljedeći savjeti će vam, nadamo se, pomoći u pripremi odličnih obroka dok se brinete oko vašeg djeteta ili provodite vaše slobodno vrijeme.

 

1. Dovedite dijete u kuhinju.

Ako je dijete nemirno kad niste u blizini, jednostavno ga dovedite u kuhinju. Na taj način možete kuhati, razgovarati s njim i imati ga na oku, bez da trčite po kući svaki put kad čujete plač ili buku. Jelo ćete moći pripremiti brže jer nećete morati gasiti štednjak ili pećnicu.

 
2. Potražite pomoć ostalih članova obitelji.

Vaši roditelji, vaš partner i starija djeca također mogu uvelike pomoći. Možete pripremiti obrok dok netko drugi promatra i zabavlja dijete. Ili netko drugi može kuhati dok vi provodite vrijeme s vašim mališanom. 

 

3. Dajte mu grickalice.

Ako je dijete dovoljno staro da jede krutu hranu, možete ga staviti u hranilicu i dati mu grickalice dok kuhate. To će ga zadržati neko vrijeme i neće biti nestrpljivo dok čeka svoj obrok.

 

4. Pripremite veću količinu hrane za kasnije.

Zdrave obroke možete pripremati i ako nisu uvijek svježi iz pećnice. Kuhajte veće količine hrane kada imate vremena i jednostavno zamrznite višak ili spremite nešto u hladnjak za sljedeći dan. Bit će dana kada ćete biti vrlo zahvalni na ovom „triku“.

 

5. Planirajte unaprijed.

Ako imate poteškoća s izborom svakodnevnih obroka, izrada plana za cijeli tjedan unaprijed mogla bi vam biti od pomoći. Zabilježite na papir što vam sve treba za određena jela i kupite sve sastojke jednim izlaskom u trgovinu. To će vam uštedjeti puno vremena.


6. Rasporedite vrijeme za kuhanje.

Obroci se ne moraju pripremati u jednom zamahu. Ako nemate puno vremena, lakše je rasporediti kuhanje na male korake, poput guljenja povrća, mariniranja, zakuhavanja vode. Kada radite malo-pomalo, čini se kako kuhanje zapravo ne zahtijeva mnogo vremena.


7. Stavite dijete u hranilicu.

Kada vaše dijete beba počne puzati i penjati se, morat ćete biti dodatno oprezni. Radi sigurnosti, potrebno je držati ladice, staklene i oštre predmete izvan dosega djeteta. Kada kuhate, ne možete stalno paziti na svoje dijete - provođenje vremena u hranilici može biti zabavno, pogotovo ako mu date nešto čime će se zanimati.

Ustanovili smo da je jedna od stvari koja vam zasigurno može pomoći u svakodnevnom kuhanju hranilica. Ako još niste pronašli savršenu, kliknite ovdje i provjerite Oribel Cocoon hranilicu. Udobna je, sklopiva, jednostavna za čišćenje i ima tri podesiva položaja. S Cocoon hranilicom, vaše dijete će uvijek biti na sigurnom i u vašoj blizini.

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse