Nemate artikala u svojoj košarici.

Početak prelaska na krutu hranu – imate li odgovarajući pribor za hranjenje?

Je li vaše dijete počelo pokazivati zanimanje za krutu hranu? Osim odabira pravog trenutka za uvođenje hrane za bebe i znanja s kojim namirnicama započeti, važno je razmisliti i o priboru za hranjenje. On će biti pratnja vaše bebe na ovom putu hranjenja. Na tržištu postoji mnogo različitih žlica, tanjura, zdjelica, podbradnjaka ... Što odabrati i što uzeti u obzir pri odabiru?

 

Bitka s materijalima

Ovdje nema ispravnih ili pogrešnih izbora, odaberite na osnovu potreba vaše obitelji i djeteta.

  • Posuđe i pribor od nehrđajućeg čelika preporučuje se samo starijoj djeci, jer je takav alat tvrd i težak - nije pogodan za bebe koje su tek počele jesti krutu hranu.
  • Ako koristite plastiku, provjerite da ne sadrži BPA. Bisfenol A je uobičajeni sastojak plastike i može uzrokovati mnoge zdravstvene probleme.
  • Postoji I velik broj pribora od drveta - općenito korištena opcija u ovoj kategoriji je bambus.
  • Silikon je i dalje najčešći osnovni materijal za hranjenje. Mek je i nježan za bebine desni, izdržljiv i lako se čisti. Također je hipoalergen i otporan na bakterije.

Kod odabira materijala, možda će vam biti i važna mogućnost korištenja u perilici posuđa i u pećnici.

Sigurnost i razvoj vještina djeteta

Odaberite pribor odgovarajuće veličine za dob vašeg djeteta. Ručke i čaše pribora za jelo moraju čvrsto prianjati u ruku i dijete ih mora s lakoćom hvatati. To će pokrete učiniti prirodnijim i dijete će razviti svoje fine motoričke sposobnosti na zdrav način. Uvijek pazite da rubovi pribora za hranjenje budu okrugli tako da se dijete ne može ozlijediti tijekom uporabe.

 

Vakuumsko učvršćivanje zdjela i tanjura

Kad dijete još nije vješto, svaka sitnica mu može otežati proces hranjenja. Pomozite djetetu odabirom tanjura i zdjela s vakuumskom podlogom za prianjanje na površini stola. Dijete će brže učiti, jer se tanjur neće stalno pomicati. To će olakšati razvoj motoričkih vještina.

Kad je riječ o osnovnim vakuumskim dodacima za hranjenje, provjerite odgovaraju li veličini vaše stolice za hranjenje. Ne želite da vakuumska podloga dječjeg tanjura bude prevelika za stol vašeg stolca za hranjenje, zar ne?

 

Što je s podbradnjacima?

Pljuvanje i bacanje hrane oko sebe dio su djetetovog prirodnog procesa učenja. No, postoje načini da se dječja odjeća, pod i okolina barem malo zaštite.

Podbranjak za hranjenje je nužan. Odaberite onaj koji je najsigurniji za upotrebu. Ako možete izbjeći vezanje oko djetetovog vrata, izvrsno - odaberite onaj koji se preko ramena navlači na donji dio leđa. Tako će se bolje uklopiti i stajati na mjestu. Također će biti mnogo ugodniji za bebu, jer se neće stezati oko vrata. Mogu se odabrati razni materijali, veličine i dizajni - čak i mali džep za dodatno sprječavanje ispadanja hrane. Praktično je ako je podbradnjak sklopiv i jednostavan za pranje.

Ako tražite pravi set dodataka za hranjenje vašeg djeteta, Minikoioi je definitivno odličan izbor. Sigurnost i visoka kvaliteta su glavni prioriteti, a proizvodi su jedinstveni i praktični. Proizvode možete pogledati ovdje.

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse