Nemate artikala u svojoj košarici.

 

Potaknite djetetove sposobnosti putem igre

 

Igra je u prvim godinama djetetovog života od izuzetne važnosti jer upravo pomoću igre razvija motoriku i kognitivne sposobnosti. Odabir različitih igračaka i djelatnosti je pritom od ključnog značenja i mora biti prilagođen djetetovom razvoju i sposobnostima.

Važnost okruženja

Djetetu stvaramo stimulativno okruženje na način da mu pružamo puno pažnje, s njime razgovaramo od samog početka, nudimo mu igračke koje su primjerene za njegovu dob, vodimo ga okolo i predstavljamo mu različita okruženja. Djeca iz takvog okruženja imaju bolju predispoziciju za razvoj, stoga je prva godina od izuzetnog značaja za razvoj mozga vašeg mališana.

Igrače koje potiču razvoj

Današnja su djeca okružena suvremenom tehnologijom kojoj ne možemo pripisati isključivo negativne osobine. Naime, to ne smije biti jedina zabava naših mališana jer ne potiče njihov intelektualni i motorički razvoj. Djetetu prvenstveno predstavljajte didaktičke igračke koje će poticati njegovu maštu, motoriku, kognitivni razvoj, upoznavanje boja, oblika itd.

 

Neka dječja igra bude slobodna!

Postoji vrijeme za sve, isto je kod igre. Premda je važno da djetetu ponudimo određenu igračku, ne smijemo ga prisiliti. Ako određena igračka djetetu nije zanimljiva, ne privuče ga ili pak još nije spremno za takvu igračku, ostavljamo ga na miru. Naš je zadatak da mu nudimo izazove i poticaje u skladu s njegovim mogućnostima, premda ga ne smijemo prisiliti ili zahtijevati čuda. Ne smije nas zabrinjavati ako dijete ne pokazuje interes za određene igračke ili aktivnosti koje se smatraju primjerenima za njegovu dob. Igra je samo igra i kao takva mora i ostati - zabavna, neopterećena i nadasve slobodna.

 

Igrom do učenja sa zidnim igračkama Vertiplay

Zidne su igračke Vertiplay zaista nešto posebno jer se jednostavno mogu zalijepiti na bilo koju glatku okomitu površinu, omogućivši drukčije i inovativno iskustvo. Riječ je o drvenim didaktičkim igračkama koje potiču razvoj ključnih djetetovih sposobnosti. Također su prekrasan ukras za dječju sobicu. Upoznajte sve igračke Vertiplay ovdje.

Instagram

5€ Popusta

Naročite se na naše novičke in poleg uporabnih nasvetov in eksluzivnih ponudb prejmite tudi kupon za 5€ popusta ob prvem naročilu. Prijavi se in prihrani.

Kupon je unovčljiv ob nakupu nad 50€.

Da bo naš odnos zakonit in zgrajen na zaupanju vas prosimo, da nam dovolite spodnje možnosti obdelave podatkov. Obvestila o ugodnostih in nagradnih igrah Posredovanje vašega e-naslova Facebooku in Googlu Označi vse